KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

03 Julai 2011

Kejohanan Futsal Terbuka & Gotong Royong

2 Julai 2011,Tandop - Badan Kebajikan Taman Sri Bagan telah berjaya menganjurkan Kejohanan Futsal bagi merapatkan lagi hubungan golongan belia kawasan sekitar.

Program yang disusun dengan kerjasama MKK Taman Sri Bagan , Sdr Mohamad Zamri bin Desa dapat menarik 15 penyertaan berkumpulan kedalam acara yang dipertandingkan. Diikuti dengan hadiah  berupa wang tunai dari RM100 bagi tempat Ke-4 hingga RM600 bagi tempat Johan pertandingan.

Majlis Kejohanan telah dirasmikan oleh YB Dato' Phahrolrazi Bin Mohd. Zawawi sebelum acara pertandingan dimulakan.

Gotong Royong

Jadual Program Dato Phahrolrazi seterusnya merasmikan Gotong Royong anjuran MKK bahagian Pekula, bertempat di Kg. Berapit, Sg. Petani.

Ketibaan agak lewat sebagai memenuhi jemputan pada majlis ini tidak dapat dielakkan berikutan menghadiri kejohanan futsal terlebih dahulu.

Gotong Royong yang diadakan melibatkan penduduk sekitar bagi membersihkan kawasan ,mengecat dan sebagainya untuk keselesaan aktiviti masjid.

Hampir 100 orang mengambil bahagian dalam gerak kerja gotong royong.

Aktiviti berakhir sekitar jam 1.00 petang diikuti dengan jamuan tengahari. 
 


 

 


 

 

 

Dalam kesempatan itu, turut juga meninjau masalah kawasan setempat selepas menerima aduan daripada penduduk.


Masalah yang dihadapi sejak sekian lama, projek jalan kampung dihentikan ketika pilihanraya oleh kontraktor.


Oleh itu,pertimbangan dibuat bagi menyelesaikan masalah ini mengambil kira keperluan kegunaan penduduk di situ.