KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

23 September 2008

Oleh Izwan Abdul Halim

ALOR STAR, 10 Julai – Sempena musim buah tahun ini, orang ramai berpeluang menikmati buah-buahan tempatan sementara para petani dapat memasarkan hasil mereka apabila Kerajaan Negeri Kedah mengambil inisiatif mewujudkan pasar khas di beberapa daerah di negeri ini.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Membasmi Kemiskinan, Kerja Raya, Pertanian, Industri Asas Tani, Bekalan Air, Sumber Air Dan Tenaga Negeri, Ir. Phahrolrazi Zawawi, kerjasama diadakan dengan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) untuk menyediakan khemah-khemah secara percuma sementara Pihak Berkuasa Tempatan menyediakan tapak dan lesen.

Ujarnya, Kerajaan Negeri sekarang ini memberi perhatian serius kepada soal pemasaran kerana hasil-hasil pertanian hanya mampu berada di pasaran untuk tempoh-tempoh tertentu.