KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

01 April 2011

Diari YB: Hari Air Sedunia

 31 Mac 2011-Spg Empat,Perlis: Bersempena Hari Air Sedunia yang disambut pada 22 Mac setiap tahun, Loji Air Sg. Baru telah mengadakan Hari Terbuka bagi memberi peluang kepada penduduk sekitar mengenali lebih dekat operasi hariannya.Loji yang juga telah beroperasi sejak tahun 90an, menyalurkan air bersih  ke pulau langkawi bagi menampung kegunaan air penduduk langkawi.

Pada tahun ini, tema yang dipilih ialah Air untuk Bandar: Keperluan dan Cabaran. Tema ini bersesuaian dengan perkembangan era baru abad 21, yang mana pertumbuhan penduduk yang tinggi tertumpu di Bandar mengikut laporan daripada UN Population Division yang menyebutjumlah penduduk dunia dijangka mencecah 7 billion tahun ini dan berganda kepada 14 billion pada 2100.
Majlis dirasmikan Yb Dato' Hj. Phahrolrazi dalam acara yang dianjurkan oleh Taliworks Langkawi Sdn. Bhd. dengan kerjasama Syarikat Air Darul Aman Sdn. Bhd. bertempat di Loji Air Sg. Baru, Simpang Empat,Perlis.


Turut hadir dalam majlis tersebut ,Dato' Hj. Azemi bin Din Ketua Pegawai Eksekutif SADA,Ir Ng Seik  General ManagerTaliworks dan Pengurus Taliworks En. Amran bin Abu Bakar.

Sambutan yang bermula dari pukul 9 pagi sehingga 4 petang, turut meraikan kehadiran pelajar-pelajar dari sekolah berhampiran sebagai lawatan ilmiah berhubung kepentingan air. Beberapa acara turut diisi sebagai inisiatif menanam pengetahuan kepada pelajar mengenai pembekalan air.