KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

06 April 2010

Ribut Di Kuala Ketil : Lebih 200 Buah Rumah Rosak Teruk
BALING: Lebih 200 buah rumah di sekitar pekan Kuala Ketil dekat sini rosak teruk akibat dipukul ribut malam tadi.

Antara kawasan perumahaan yang terbabit ialah Taman Desa Bidara, Taman Dato Muslim, Kampung Batu Pekaka, Pekan Lama, Kampung Kubang Hong, Kampung Tanjong Puteri dan Kampung Sisik Lantai.

Seorang mangsa ribut, Saripan Karsono, 62, dari Taman Desa Bidara, berkata beliau bersama lapan anggota keluarganya terselamat daripada maut apabila rumahnya dihempap tiga batang pokok dalam kejadian ribut itu.

"Ketika ribut melanda, kami sekeluarga berkumpul di bahagian pintu untuk menyelamatkan diri jika sesuatu berlaku, tiba-tiba bumbung rumah roboh akibat ditimpa pokok halban dan diikuti pokok petai dan kemudiannya pokok asam jawa sebesar pemeluk juga menghempap bahagian bumbung rumah saya," katanya.

Katanya, mereka hanya berpelukan dan meminta bantuan jiran sebelum keluar dari rumah selepas hujan reda.

Seorang lagi mangsa Rahimah Bahari, 36, dari Taman Desa Bidara berkata sebahagian bumbung rumahnya diterbangkan oleh ribut dan semua perkakasan elektrik di rumah itu rosak kerana ditimpa hujan lebat.

"Saya tidak sempat menyelamat perkakas eletrik kerana tiada di rumah semasa kejadian," katanya.