KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

22 April 2010

Peserta Felda, Felcra bakal terima hak milik tanah

Peserta di sembilan tanah rancangan Felcra dan tujuh rancangan Felda di seluruh Kedah yang mengusahakan tanah lebih 20 tahun akan diberikan hak milik masing-masing tidak lama lagi.


Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata, keputusan itu dibuat pada mesyuarat mingguan Exco yang dipengerusikannya di Wisma Darul Aman di Alor Star hari ini.

"Saya akan arahkan Pejabat Tanah dan Galian Negeri (PTG) membuat bancian serta menyemak semula rekod bagi membolehkan hak milik tersebut dikeluarkan segera,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat itu.

Azizan bagaimanapun tidak dapat memberi jumlah peserta dan keluasan tanah terbabit tetapi berkata mereka telah mengusahakannya lebih 20 tahun.

Rancangan Fel

cra terbabit ialah Weng, Iboi dan Tiak (Baling); Belantik (Sik); Belimbing, Tolak dan Bukit Tampoi (Padang Terap) serta Bukit Selambau I dan II (Kuala Muda).

Rancangan Risda pula ialah Laka Selatan, Bukit Tangga (Kubang Pasu), Bukit Tembaga, Lubok Merbau (Padang Terap), Gunung Pongsu (Kulim) serta Teloi Timor dan Teloi Kanan (Sik).