KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

11 Ogos 2011

Guru Quran dan bidan kampung terima sumbanganhttp://wartakedah.net/images/stories/OGOS2011/bidang%20kampung.jpgPOKOK SENA - Yayasan Islam Negeri Kedah (Yink) telah memperuntukan sebanyak RM48,900 untuk diagihkan kepada guru-guru Quran dan bidan kampung bagi Daerah pokok Sena.
Bantuan itu melibatkan 287 guru Quran  dan 39 bidan kampung, sumbangan disampaikan oleh Pengerusi Jawatankuasa perumahan & Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Pembangunan Luar Bandar &Basmi Kemiskinan YB Dato’ Ir Phahrolrazi Zawawi.


Guru-guru Quran  dan bidan-bidan kampung ini berkhidmat kepada masyarakat di enam mukim  dalam Daerah Pokok Sena iaitu Gajah Mati, Jabi, Lesong, Bukit Lada, Dehrang   dan Mukim Tualang.


http://wartakedah.net/images/stories/OGOS2011/bidan%20kampung%202.jpgMajlis penyampaian sumbangan ini  diadakan di Masjid Al-Mukhsinin Pokok Pauh Mukim Lesung  sempena bulan Ramadhan  dan berbuka puasa bersama penduduk kampung sekitar.


Seorang bidan kampung Romlah Haji Sulaiman, 88 tahun, dari Kampung Panchor, Mukim Dehrang memberitahu sudah dua tahun beliau menerima sumbangan ini.


Beliau mengucapkan terima kasih kepada kerajaan yang dipimpin YAB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak kerana menghargai jasa mereka sebagai bidan kampung.


Beliau yang menjadi bidan  selama 50 berkata, khitmat yang diberikan kepada masyarakat tidak mengharapkan balasan namun kini apabila  usia sudah di penghujung, beliau bersyukur kerana ada pihak kerajaan yang memberi perhatian.


“Tuk, sudah tua dah tak jadi bidan lagi. Mengurut orang lepas bersalin adalah sikit-sikit bila dijemput,” katanya.


Beliau yang tinggal bersama suami mengucapkan terima kasih dengan sumbangan ini dan katanya, wang itu akan digunakan untuk membuat persiapan menyambut hari raya nanti.


“Hanya ketupat dan gulai untuk anak cucu balik kampung dan jamu jiran-jiran yang mai beraya di rumah,” katanya.


dipetik dari Warta Darul Aman