KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

03 Ogos 2010

Tiada Cadangan Buang Replika Lang di Langkawi : DS Ustaz Azizan

ALOR SETAR, 2 Ogos - Menteri Besar Kedah YAB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak menafikan kononnya ada ‘suara-suara’ dari pihaknya yang mahu merobohkan replika burung helang yang tersergam di pintu masuk di jeti Langkawi.

“Ini tidak benar dan seingat saya tidak pernah mendengar hal ini dan ini kali pertama mendengarnya apabila ditanya di dalam dewan tadi,” katanya mengulas soalan daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pokok Sena YB Dato’ Syed Sobri Syed Hashim kepada media selepas persidangan itu.

Katanya, pemerintah sekarang tidak kisah pun dengan replika batu yang dibina untuk keindahan dan sebagai daya tarikan pelancong ke Langkawi. Janji ini tidak ada dalam manifesto ketika kempen pilihanraya dulu.

Isu ini timbul ekoran sesi pertanyaan mulut di mana YB S. Manikumar sebagai Exco yang bertanggungjawab hal ehwal pelancongan menjawab soalan daripada Adun Air Hangat YB Mohd Rawi haji Abd Hamid yang bertanya mengenai sektor pelancongan di Langkawi. YB Dato’ Syed Sobri kemudian mencelah dengan soalan tambahan mengenai replika helang ini.

Bagi menjawab soalan itu YB S. Manikumar juga menafikan perkara itu terkandung dalam manifesto pilihanraya sama ada tahun 2008 atau 2004.