KAMI, SEMUA JAWATANKUASA MTD MENGALU-NGALUKAN SUMBANGAN ANDA UNTUK TABUNG PILIHANRAYA KE 13

TABUNG PEMBINAAN MARKAZ

Pengarah dan seluruh jawatankuasa mengalu-alukan sumbangan tuan/puan untuk tabung pembinaan markaz yang 75% siap itu. Sumbangan anda bolehlah secara tunai atau melalui akaun Bank Islam MalaysiaBerhad bernombor 02-011-010085539. Segala pemberian dan sumbangan tuan/puan itu mudah-mudahan tuhan sajalah dapat membalasnya. Nombor telefon/faks yang boleh dihubungi ialah: Pejabat DUN 04-7718027, Pengarah 0195445355 atau Bendahari 0124633754.

19 Mei 2010

Tahniah BIMB : Cawangan Baru Bank Islam di Persiaran Sultan Abdul Hamid Alor Setar..

TUESDAY, MAY 18, 2010


ALOR SETAR 17 Mei - Bank Islam Malaysia Berhad (Bank Islam) membuka sebuah lagi cawangannya di bandar raya Alor Setar dengan cawangan terbaru terletak di Persiaran Sultan Abdul Hamid di sini.

Cawangan baru yang dibuka kepada umum Jumaat lalu itu merupakan cawangan Bank Islam yang ke-10 di Alor Setar dan 103 di seluruh negara.

Pengarah Urusan Bank Islam, Datuk Seri Zukri Samat berkata, pihaknya yakin pembukaan cawangan baru itu dapat membantu mengukuhkan hubungan bank berkenaan dengan komuniti tempatan.

"Pelaburan dan pengembangan jaringan Bank Islam akan meningkatkan pengeluaran dan kualiti perkhidmatan kepada pelanggan.

"Ini bersesuaian dengan anugerah yang dinobatkan kepada bank Islam sebagai jenama paling dipercayai dalam perbankan Islam," kata beliau baru-baru ini.

Menurutnya, cawangan tersebut dilengkapi dengan kemudahan kaunter perbankan, Pusat Perbankan Elektronik yang merangkumi Mesin Pengeluar Automatik, Mesin Deposit Tunai dan Mesin Deposit Tunai.

Selain itu katanya, ia turut menempatkan pusat perniagaan untuk unit pembiayaannya tersendiri.

"Lokasi cawangan baru juga strategik kerana ia merupakan kawasan perbandaran dan pusat perniagaan komersial yang sedang berkembang pesat.

"Bank Islam percaya kewujudan cawangan ini adalah relevan dan bertepatan dengan pembangunan perniagaan yang pesat di Alor Setar,'' ujarnya.

Cawangan Bank Islam itu dibuka lima hari seminggu (Isnin-Jumaat) dari jam 9.30 pagi hingga 4.30 petang.